MUZIEK ACHTERGROND

Muziekles

Toen ik 8 was mocht ik een instrument kiezen om op te spelen: een instrument van het harmonieorkest waar mijn opa in speelde. Het werd de dwarsfluit. Hoe mooi helder en hemels kon dat klinken!
Op het voortgezet onderwijs werd ik erg enthousiast door mijn muziekdocent. De muzieklessen waren de leukste lessen van de school. Ik mocht vaak assisteren en dacht: ik wil anderen ook muziek leren maken (nog niet wetende dat ik vooral erg blij werd van het assisterende/ondersteunende element).

Docent Muziek

Wat ontzettend trots was ik toen ik toegelaten werd tot de opleiding Docent Muziek op Codarts Rotterdam. Een ontzettend mooie tijd heb ik daar gehad. Mijn primair instrument dwarsfluit heb ik afgerond met een 8.
Ik heb een paar jaar muzieklessen gegeven op verschillende basisscholen, als muziekdocent en als muziekconsulent. Daarnaast heb ik o.a. kennismakingscursussen gegeven op dwarsfluit en in Algemene Muzikale Vorming.

Muzikant

Tegenwoordig beleef ik meer plezier aan het zelf musiceren dan aan het geven van muzieklessen. Het is heerlijk om samen iets moois neer te zetten, denk aan het spelen in kleine bezettingen, maar ook in orkesten. Sinds een paar jaar speel ik voornamelijk op de baritonsaxofoon, al zal ik de dwarsfluit nooit los kunnen laten. Zowel het melodieuze van de fluitpartij als de basfunctie van de baritonsax vind ik erg boeiend.

Stichting Eiland IJsselmonde Festival

Deze stichting wil middels muziek mensen inspireren, verbinden en verenigen. Daar ben ik actief als algemeen bestuurslid en verantwoordelijk voor het stukje mediadesign.

www.steijf.nl