Muziek

Hoe het begon

Toen ik 8 was mocht ik een instrument kiezen om op te spelen. Een instrument van het harmonieorkest waar mijn opa in speelde. Het werd de dwarsfluit: hoe mooi helder en hemels kon dat klinken!
Op het voortgezet onderwijs werd ik erg enthousiast door mijn muziekdocent. De muzieklessen waren de leukste lessen van de school. Ik mocht vaak assisteren en dacht: ik wil anderen ook muziek leren maken.

Docent Muziek

Wat ontzettend blij was ik toen ik toegelaten werd tot de opleiding Docent Muziek op Codarts Rotterdam. Een ontzettend mooie tijd heb ik daar gehad. Mijn primair instrument dwarsfluit heb ik afgerond met een 8.
Ik heb een paar jaar muzieklessen gegeven op verschillende basisscholen, als muziekdocent en als muziekconsulent. Daarnaast heb ik o.a. kennismakingscursussen gegeven op dwarsfluit en in Algemene Muzikale Vorming.

Muzikant

Tegenwoordig maak ik vooral graag muziek met anderen samen. Denk aan het spelen in kleine bezettingen, maar ook in orkesten. Ik speel naast de dwarsfluit nu ook ca. 6 jaar baritonsaxofoon. Zowel het melodieuze van de fluitpartij als de basfunctie van de baritonsax vind ik erg leuk.

Bij verschillende harmonieorkesten heb ik mogen invallen. Het leuke daarvan is dat ik dan iets kan betekenen en ik houd er veel nieuwe contacten aan over.

Stichting Eiland IJsselmonde Festival

Deze stichting wil middels muziek mensen inspireren, verbinden en verenigen. Daar ben ik actief als algemeen bestuurslid en verantwoordelijk voor het stukje communicatie, maar vooral het stukje mediadesign.

www.steijf.nl